Και σαν πρώτα ανδρειωμένοι...!!!

Σήμερα το ημερολόγιο γράφει 28 Οκτωβρίου.
Κατεβαίνοντας συνάντησα μια εικόνα μια γροθιά στο στομάχι Καλύτερα. Τρία παιδιά , τρία ελληνόπουλα , έχασαν την ζωή τους επειδή απλώς έκαναν το καθήκον τους και προφύλαξαν τον πατέρα τους. Και δεν ήταν μόνο αυτά τα παιδιά. Το αίμα πότισε τα εδάφη της χώρας μας. Αυτό το αίμα σήμερα μας καλούν να ξεχάσουμε.
Κατεβαίνοντας πιο κάτω συνάντησα ένα άρθρο. Μιλούσε για τον φασισμό και το πως η παύση του γιορτάζεται με φασιστικές εκδηλώσεις. Εκεί καταντήσαμε. Μετονομάστηκαν οι εθνικές εορτές σε φασιστικές εκδηλώσεις. Προσπαθούν να μας περάσουν ότι το να αγαπάς και να τιμάς την πατρίδα σου είναι φασισμός. Αν αυτο ειναι φασισμος το να σκοτώνεις αθώους ανθρώπους , το να καις χωριά και να ξεκληρίζεις ολόκληρες οικογένειες τι είναι; Δεν υπάρχει αποτελεσματικότερος τρόπος να αποδυναμώσει κανείς ένα έθνος από το να το κάνει να ξεχάσει την ιστορία του. Αυτό ακριβώς προσπαθούν να πετύχουν. Οι άνθρωποι πρέπει να τιμούν την γενιά τους. Ειδικά όταν πρόκειται για μια ηρωική , ΝΑΙ ΗΡΩΙΚΗ , γενιά όπως είναι η δική μας. Γι αυτό και εμείς....
Δεν ξεχνάμε.
Δεν ξεχνάμε τα χωριά που κάηκαν.
Δεν ξεχνάμε τους ανθρώπους που εκτελέστηκαν.
Εκείνους που βάναυσα έφυγαν.
Εκείνους που δεν έζησαν , αλλά έφυγαν βρέφη ή παιδιά.
Δεν ξεχνάμε τους ηλικιωμένους που δεν τους σεβάστηκαν.
Δεν ξεχνάμε τις μάνες που έχασαν τα παιδιά και τους άντρες τους.
Τα παιδιά που έμειναν ορφανά.
Δεν ξεχνάμε όσα πέρασαν , όσα κατάφεραν.
Μπορεί να νομίζουν πως ξεχάσαμε...
ΑΛΛΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ!
Βγάλτε την ιστορία από τα σχολεία. Τα παιδιά μας θα μάθουν. Όπως και εμείς μάθαμε. Από τους παππούδες μας , από τους γονείς μας. Έτσι τα παιδιά μας θα μάθουν ποια είναι η χώρα τους. Τι πέρασε αυτή η δοξασμένη χώρα. Τι προσπαθούν να κρύψουν οι γενίτσαροι που την κυβερνούν. Όμως δεν τα καταφέρνουν. Και ούτε πρόκειται να τα καταφέρουν. Γιατί όσο κι αν τα κρύβουν οι πληγές δεν έκλεισαν.  Ματώνουν. Μα αυτές οι πληγές είναι που θα μας σώσουν. Γιατί όπως πολύ σωστά έλεγε ο Δημήτριος Καμπούρογλου " Οι Έλληνες για να πάνε μπροστά , πρέπει να κοιτάνε πίσω!"
Δεν ξεχνούμε , Δεν συγχωρούμε!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικταίο Άντρο. Ένας καλά κρυμμένος θησαυρός της κρητικής γης!

Ένα χωριό , ένας Κλήδωνας και...ελπίδες!